top of page
Search
  • Writer's pictureDragos Jivan

5 Bucatarii Moderne - Archdaily

In articolul de mai jos iti prezint o selectie de 5 obiecte de arhitectura, amenajari si implicit buctatariile lor. Am "rasfoit" Archdaily si am selectat ce mi-a placut cel mai mult.


  1. MO-TEL House

Arhitecti: Office S&M

An: 2020

Fotograf: French+Tye

Locatie: Londra, Marea Britanie

Link: MO-TEL

De ce: Mi-a placut foarte mult pentru ca este colorata si parca are culorile "direct din tub" (adica nu sunt amestecate) Mai apoi volumetria mare, liniile si detaliile cum ar fi carafa galbena. Consider ca este proportionata corect si are un contrast bun cum ar fi mare - mic, sau plin - gol.


2. Brzeg Dolny

Arhitecti: NA NO WO Architekci

An: 2016

Fotograf: Maciej Lulko

Locatie: Brzeg Dolny, Plonia

Link: Dolny

De ce: Pentru ca e rece si fresh. Pentru ca are insula fabricata din inox. Pentru ca are beton aparent si inspira sinceritate.


3. The Curated Home

Arhitecti: Mustard Architects

An: 2017

Fotograf: Tim Crocker

Locatie: Londra, Marea Britanie

Link: Home

De ce: Mi-a placut foarte mult pentru ca ma duce cu gandul la tara, la bunici. Pare o reinterpretare moderna a stilului simplist de la tara, unde pe langa plantele aromatice sau mirodenii, gasim si oale, tigai sau tocatoare atarnate la vedere. Pe langa acest lucru sentimentul este intarit si de faptul ca poti sa iesi direct in curte unde gasesti si mai multa verdeata.


4. La casa of Paul&Sigi

Arhitecti: MXMA Architecture & Design

An: 2016

Fotograf: Adrien Williams

Locatie: Montreal, Canada

Link: Casa

De ce: Un joc foarte simplu intre nonculorile alb si negru si culoarea lemnului. Impresionant tavanul si detaliul de balustrada care vine si surprinde linia minimalista a amenajarii.


5. House in Hayama

Arhitecti: Eri Sumitomo Architects

An: 2019

Fotograf: Takashi Okamoto

Locatie: Hayama, Japonia

Link: Hayama

De ce: Pentru ca mi-a placut casa si din exterior si pentru ca imaginea "inauntru - afara" este strans legata. Bucataria e simpla, curata si calda. Imi place foarte mult faptul ca au reinterpretat peretii japonezi si mai imi place si locul de luat masa care parca respira in voie in acel open space.

20 views

Recent Posts

See All
bottom of page