Interviu cu Radu de la Garajul Galben - Custom Woodwork
Mai jos am creat împreună cu Radu, un scurt interviu despre paturile Montessori.
De menţionat este că el şi Ionuţ Ristoiu doresc să intre pe o nişă mai aparte, şi anume cea a mobilierului pentru copii - implicit nişa de familie, acolo unde îi ai ca şi clienţi direcţi pe parinţii micuţilor.
Am să las cele şase întrebări adresate lui Radu şi mai apoi o mică precizare despre colaborarea cu Ionuţ.
Ce implică partea de proiectare?
E importantă discuţia cu clientul, în care el ne transmite nevoile lui. De exemplu dacă patul va fi folosit pe o durată mai lungă de timp. In funcţie de asta pot exista anumite elemente detaşabile care necesită prinderi demontabile, dar în acelaşi timp să fie şi invizibile pentru un design simplu şi curat.
Cum ţi se par clienţii?
Clienţii sunt implicaţi şi dornici să afle şi inputuri din partea noastră legate de materiale şi alegerea unui finisaj potrivit.
Materiale. Vrei să rămâi strict la Stejar?
Stejarul este un lemn autohton, estetic care cu siguranţă încălzeşte un spaţiu. Pe de altă parte, dacă dorinţa clientului este ca patul să primească o culoare, atunci propunerea noastră este să folosim o esenţă de lemn cu textură plată şi mai puţin fibroasă decât Stejarului (ex: Tei, Paltin)
Ce însemnă producţia?
Timpul de execuţie al unui pat Montessori se poate întinde între una şi două săptămâni de muncă. Insă timpul efectiv de lucru este mai redus datorită unor procedee care nu implică o muncă constantă pe durata unei zile de opt ore de lucru.
Un proces nu neaparat dificil, dar mai lung şi care necesită o atenţie sporită, este asamblarea elementelor.
Sfatul nostru este ca finisajul să fie sigur pentru copii, în general uleiuri (tratarea a suprafeţelor) care sunt aprobate pentru a fi folosite pe obiecte care vin în contact cu mancarea si pielea.
Cât costă?
Costul poate pleca de la 2500-2800 de lei pentru un pat simplu, pe sol, fără spaţii de depozitare şi poate ajunge până la 6500-7000 de lei pentru un pat etajat şi accesorizat.
Cum consideri nişa?
Nişa este una în care activează multe ateliere de tâmplărie, însă ne dorim să aducem un plus de valoare proiectului tocmai prin materialul ales şi simplitatea obiectului final.
Vă spuneam mai sus despre Ionuţ.
Ionuţ s-a alipit la formula de bază a atelierului, într-un mod natural şi cu multă dorinţă de a lucra.
Legat de producţia paturilor, el a venit cu ideea de a le concepe şi tot cu el, eu discut şi stabilesc partea de fotografiere/ filmare a produselor. Nu este un proces complicat, Ionuţ fiind un mijlocitor între mine şi client. Eu doar primesc adresa, data, ora şi contactul clientului unde trebuie să pozez.
Sper să vă placă ce fac baieţii, ce facem împreună şi să indrăzniţi să comandaţi şi alt gen de proiect care se doreşte a fi fabricat din lemn.
Ne găsiţi mereu aici:
Comments