top of page
Search
  • Writer's pictureDragos Jivan

Cu ce fotografiez

Salutare!

In acest blog iti voi arata echipamentul cu care fotografiez mobilierul si interioarele amenajate.


Da, cum am pus mai sus si logoul celor de la Canon, eu lucrez de ani buni de zile, cu aparatura fotografica de la Canon. Pot sa spun ca pana la mirrorless, am fotografiat cu mai toate modelele aparute si am folosit majoritatea obiectivelor de la ei.

Primul meu aparat foto a fost un Fujifilm (digital 5MP) compact din care am "scos untul" pana cand i-am simtit limita, adica foarte repede.

Al doilea aparat foto, si primul SLR (Single Lens Reflex, cu obiective) a fost un Zenit (pe film) cumparat din piata de vechituri, care avea un obiectiv de 50mm. Tin minte ca prima data cand m-am uitat prin ocularul lui am ramas fascinat. Nu cred ca voi uita acea imagine luminoasa cu fundal blurat. O imagine naturala vazuta printr-o oglinta si cateva lentile ale obiectivului.

Al treilea aparat si cel de al doilea SLR, a fost un Nikon D50 (digital) dupa care am trecut pe Canon si de atunci nu am mai schimbat montura sau brandul.


Acum as vrea sa incep sa iti arat cateva imagini cu aparatura actuala cu care fotografiez.

  1. Body-ul: Canon 6D Mk II
















Inainte de acest model de camera am detinut si Canon 6D si am fost placut suprins de calitatea imaginilor si de manevrabilitatea aparatului, asa ca mi-am luat varianta a doua cand a aparut. Este varianta claitate pret cea mai reusita, iar noul model vine cu imbunatatiri consistente fata de predecesorul sau. Legat de fotografierea de pe trepied din diferite unghiuri, cum se practica in fotografia de interior, imi place foarte mult ecranul rabatabil. Este foarte util.


2. Obiectivele: Canon 50mm f1.2L si Canon 16-35mm f2.8L MkII




























Canon 16-35mm este un obiectiv ultrawide cu care fotografiez cadrele de ansamblu si uneori cadrele medii pe 35 de mm. Este un obiectiv cu diafragma fixa si cu o mica plaja de zoom. Este primul meu obiectv profesional, nu foarte stralucit, nici cel mai prost, dar cu siguranta cel mai protrivit intr-o trusa foto.

Canon 50mm este un obiectiv cu o focala normala, fixa fara zoom, si cu o diafragma foarte deschisa, facand-ul un obiectiv extrem de luminos. Il folosesc pentru detalii sau cadre mai stranse.


3. Blitz-ul: Canon Speedlite 600EX RT si declansatorul radio (foarte rar folosite)






Este blitz-ul pe care il folosesc mai mult la evenimente sau portrete, dar imi este de ajutor acolo unde incaperile nu sunt luminoase sau au nevoie de putina lumina artificiala in plus. Imi place ca este un blitz cu radio integrat, adica se poate declansa de la distanta cu acel transmiter. Este foarte util pentru ca il poti transporta usor si in afara de transmiter (declansator) mai are nevoie doar de baterii.


4. Trepiedul: Silk PRO 330DX si capul de trepied Joby 5K





Sunt doua ustensile de care nu ma despart atunci cand plec sa fotografiez mobilier sau un interior frumos amenajat. Impreuna sunt o varianta de buget, dar cum ma pricep sa fac foarte bine balansul intre claitate si pret, nu am fost dezamagit in nici un moment pana acum de performantele lor.

KISS - Keep It Stupid Simple.

Usor de transportat (il prind mereu de ghiozdanul foto) de dimensiuni reduse si cu o inaltime (desfacut) atat cat e nevoie pentru proiectele foto pe care le lucrez.

As putea spune ca uneori (daca este ceva mai lejer de fotografiat) ma duc doar cu trepiedul, aparatul foto si un obiectv. Imi place sa fiu cat mai lejer, sa nu ma complic in aparatura si accesorii si sa fiu mobil.


Cam acestea sunt ustensilele din trusa mea. Le transport in Tamrac Stratus 21 sau in Tamrac Evolutin 6.


20 views

Recent Posts

See All
bottom of page